О НАМА

КАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО…

Два пријатеља из раног детињства , који су одрасли уз стрипове (а то је било 70-их и 80-их година прошлог века) маштајући о идеји да направе свој стрип, дошли су на идеју да свој сан остваре приликом једног сусрета пре 6 година. Тада се појавио добар сценарио о српској историји који је лако могао да се претвори у стрип о владарској династији Немањића. Разговарајући о идеји да се направи стрип,циљ је превасходно едукативног карактера, пошто се тако мало знало о Немањићима. Историја је сувише сувопарна са набацаним чињеницама и стога незанимљива за памћење и разумевање. Стрип је стога прихватљивији за генерације које су одрасле на њему као и њиховој деци, па су аутори одлучили да се упусте у ту авантуру. Драган Томовић је приредио и адаптирао текст а Горан Милутиновић ’’наоштрио перо’’ и исцртао све што ћете видети у 24 броја стрипа који ће обухватити 200 година владавине Немањића као оснивача српске државе и цркве. Позивамо Вас, да се придружите нашој авантури и заједно заронимо у средњи век и лакше научимо оно што смо пропустили. Никада није касно за младе како годинама тако и духом. Када сте последњи пут читали стрип? Хајде да то променимо сви заједно. Биће сигурно занимљиво – толико можемо да обећамо.

Сјај и сенка доо   је основана 2016. године. Првобитни циљ и идеја је био да се на основу дугогодишњег рада на сценарију о династији Немањића направи телевизијска серија од 45 епизода. Након првобитног
ентузијазма и великог труда нисмо успели да реализујемо пројекат и поред велике жеље наших врхунских уметника у области кинематографије. Држава је помогла други пројекат о коме сви знамо и који је један велики промашај нашег јавног сервиса. Како поменута идеја није реализована, решили смо да се исти текст прилагођен новој форми искористи за српски историјско – едукативни стрип на коме се увелико ради. Укупан број стрипова је 24 књиге и обухвата цео период владавине династије Немањића. Едукација младих и свих који су заборавили историју а воле стрип као форму уметности, је идеја водиља аутора .
Молимо Вас да овај пројекат подржите јер је у основи жеља за едукацијом свих нас а не новац. Пуно поздрава од уредништва сајта и запослених.

ЗАХВАЛНИЦА

Овим путем желимо да се захвалимо свима који су несебично помогли и без којих овај пројекат не би био могућ

mdeus-logo